Home | Shiatsu | Shiatsu en drukpunten: Alles wat je moet weten!
shiatsu-drukpunten

Shiatsu en drukpunten: Alles wat je moet weten!

⏱ Leestijd: 2 minuten

Als je ooit pijn hebt gehad als gevolg van een ontsteking of een ander soort trauma, kan een drukpunten massage of shiatsu massage een manier zijn om je pijn te verlichten. Dit type massagetherapie is bedoeld om pijn te behandelen via drukpunten. Maar voordat je met je massagetherapeut praat over drukpunten in een shiatsu massage, wil je uiteraard meer weten over wat het is en hoe het kan helpen bij pijn.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Shiatsu Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Shiatsu en de krachtige werking van deze geneeswijze!

Wat is een shiatsu massage?

Een shiatsu massage omvat het identificeren van triggerpoints voor je pijn en het uitoefenen van gerichte druk op deze triggerpoints om de pijn te helpen verlichten.

Deze massagetechniek kan helpen bij pijn veroorzaakt door overmatig gebruik van spieren, ontsteking, letsel, houding, verstoorde elektrolytenbalans, infecties of zenuwbeschadiging.

Het idee achter shiatsu drukpuntmassage is dat het lichaam pijn vaak doorverwijst naar een ander deel van het lichaam. Dit type getriggerde pijn staat bekend als bursitis. Een ontstoken triggerpoint in de rug kan bijvoorbeeld ernstige pijn in de schouder veroorzaken.

Om een ​​shiatsu massage uit te voeren, oefent de massagetherapeut stevige druk uit met een vinger, elleboog of hulpmiddel, waarbij hij zich concentreert op specifieke drukpunten (vaak ver weg van het door pijn aangedane gebied) die pijnlijk zijn wanneer erop wordt gedrukt. Door het triggerpoint met stevige druk los te laten en te combineren met andere massagetechnieken, kan het oorspronkelijke probleem worden verzacht of zelfs genezen.

Voorbeelden van problemen die kunnen worden verholpen met shiatsu therapie zijn pijnlijke schouders, pijnlijke knieën, hoofdpijn, voetpijn of andere soorten lichamelijke aandoeningen met onverklaarbare pijn.

Wat is het verschil tussen trigger- en shiatsu massage?

Trigger- en shiatsu massage zijn in wezen hetzelfde. De naam ’triggerpoint-massage’ verwijst naar het feit dat pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking of trauma in een ander deel van het lichaam. De term ‘drukpuntmassage of shiatsu’ benadrukt het feit dat de behandeling gaat over het uitoefenen van druk op de juiste drukpunten in het lichaam om de pijn te helpen genezen.

Een shiatsu massage kan triggerpoint-gebaseerde pijn ten goede komen, omdat het is ontworpen om de werkelijke oorzaak (de drukpunten) te vinden en druk uit te oefenen om deze gebieden te helpen ontspannen.

drukpunten-bij-shiatsu

Interesse in een carrière in shiatsu

Als je een carrière in de shiatsu wilt nastreven, is het belangrijk dat je studeert aan een erkende school. Als je eenmaal een diploma shiatsu en Oosterse therapieën hebt behaald, kun je je kwalificeren als beroepsbeoefenaar en je diploma zelfs gebruiken voor een universitaire opleiding als je besluit om door te gaan met je studie. Veel shiatsu-beoefenaars behalen ook diploma’s in andere therapeutische technieken en combineren deze met hun shiatsu-beoefening.

Om een ​​shiatsu opleiding te vinden, hoef je niet ver te zoeken. Bekijk onze leermogelijkheden en maak van je droom van een carrière in shiatsu.

Hoeveel verdient een shiatsu-massagetherapeut per uur?

Het gemiddelde uurloon van een shiatsu-therapeut ligt tussen 50 en 100 euro. Dit is exclusief fooien van klanten.

Wil je nóg meer leren over de wereld van Shiatsu?

Download dan ook meteen even het uitgebreide Shiatsu Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info & tips;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shiatsu. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Wat doet een shiatsu therapeut?

Wat doet een shiatsu therapeut?

Shiatsu is dus een massagetechniek die uitgevoerd wordt door een shiatsu therapeut. Dankzij de speciale technieken die de therapeut uitvoert, kan een patiënt geholpen worden voor bepaalde klachten of ziektes. Tijdens de massage gebruikt de therapeut vooral...

4 methodes en posities van shiatsu

4 methodes en posities van shiatsu

Wanneer je bepaalde klachten hebt en je wil deze bestrijden met shiatsu, dan kun je naar een shiatsu therapeut gaan. Tijdens de eerste kennismaking is het de bedoeling dat je uitgebreid over jezelf vertelt. Niet alleen over de klachten waar je last van hebt,...

handboek-shiatsu

“Wow! Alles wat ik over Shiatsu wilde weten in één compleet e-book!”

Shiatsu Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Shiatsu!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Shiatsu inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Shiatsu, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Shiatsu?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shiatsu Handboek perfect voor jou.
40+ pagina's vol informatie en tips.  

Vorige maand 58 keer gedownload!