Home | Shiatsu | Shiatsu ervaringen: Tips voordat je begint met shiatsu!
shiatsu-ervaringen

Shiatsu ervaringen: Tips voordat je begint met shiatsu!

⏱ Leestijd: 5 minuten

De term diepe weefselmassage kan intimiderend klinken, vooral als je niet weet wat erbij komt kijken. Deze behandeling richt zich op de diepere spierlagen en het omliggende bindweefsel en kan helpen bij een reeks aandoeningen en pijnen. De ervaring van een shiatsu massage kan echter heel anders zijn dan wat je je voorstelt als je aan massages denkt.

Dit artikel bereidt je voor op je eerste shiatsu massage, inclusief de belangrijkste behandelingsstappen, wat je in gedachten moet houden en shiatsu massage ervaringen van anderen.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Shiatsu Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Shiatsu en de krachtige werking van deze geneeswijze!

1. De stappen van een shiatsu massage

Als je je afvraagt ​​wat er gebeurt bij een shiatsu massage, zijn hier de belangrijkste fasen:

 • Discussie: Zoals bij elke behandeling, moet je voordat de massage begint, met je therapeut bespreken wat je hoopt te bereiken.
 • Spiervoorbereiding: Je therapeut zal waarschijnlijk beginnen met het opwarmen van je spieren door olie te gebruiken en lichte druk uit te oefenen op de gebieden waar hij of zij aan zal werken.
 • Strippen: Dit is een techniek die wordt toegepast met duimen, knokkels, onderarmen of ellebogen. Tijdens deze fase voel je een glijdende druk langs de vezels van je spieren.
 • Wrijving: hier wordt druk uitgeoefend over de korrel van uw spieren met als doel de weefselvezels opnieuw uit te lijnen en eventuele verklevingen (delen van stijf weefsel) die ongemak veroorzaken, los te maken.

Het is belangrijk om te weten dat het niet ongebruikelijk is om een ​​zekere mate van ongemak te voelen tijdens de massage zelf. Het hele punt van deze behandeling is het doorbreken van spierspanning, verklevingen en littekenweefsel die vaak in diepere spieren liggen, dus je therapeut zal waarschijnlijk veel druk uitoefenen. Je moet het hem of haar echter laten weten als dit te ongemakkelijk wordt. Verwacht te worden gevraagd om diep adem te halen wanneer de persoon die je behandelt aan bijzonder gespannen of diepe delen van je spieren werkt.

Je kunt ook verwachten enige stijfheid en pijn te ervaren daags na je shiatsu massage. Als deze pijn niet van nature verdwijnt, moet je natuurlijk contact opnemen met je therapeut om erover te praten.

Hieronder bespreken we een paar dingen die je kunt doen om jezelf voor te bereiden op je behandeling en je massage ervaring te maximaliseren.

Waar je op moet letten bij je shiatsu massage

Nu je weet wat je kunt verwachten met betrekking tot de fasen van een shiatsu massage, volgen hier enkele tips om de beste shiatsu massage ervaring te behalen.

Kom tot rust

De wetenschap dat je shiatsu massage wat pijn kan veroorzaken, kan je begrijpelijkerwijs nerveus maken. Probeer echter te ontspannen.

Houd in gedachten dat de tijdelijke pijn die tijdens deze therapie kan optreden, allemaal helpt om het ongemak op de langere termijn dat je ervaart te verlichten. Er zijn veel voordelen verbonden aan een shiatsu massage, vooral als het gaat om chronische pijn. Deze worden in punt drie in detail behandeld.

Als je je tijdens je massage aanspant, wordt het voor je therapeut ook moeilijker om te werken, waardoor het minder waarschijnlijk is dat de therapie de resultaten behaalt waarop je hoopt.

ervaring-met-shiatsu

Drink veel water

Shiatsu massage helpt de bloedcirculatie en het lymfestelsel in je lichaam te stimuleren. Dit betekent dat je belangrijke voedingsstoffen en zuurstof naar je spieren moet brengen, en dat je cellen helpt om gifstoffen te verwijderen.

Om deze functies echter effectief uit te voeren, heeft je bloed water nodig.

Het kan zijn dat je na een massage vaker dan normaal naar het toilet moet, wat goed is omdat het betekent dat je lichaam deze afvalstoffen kwijt raakt. Je moet er echter voor zorgen dat je blijft drinken om uitdroging te voorkomen.

Als je een paar extra glazen water drinkt, blijven de gunstige effecten van een shiatsu massage langer aanhouden.

Overweeg wat ijs

Nadat je massage voorbij is, kan het aanbrengen van ijs op de spiergebieden die de diepste druk van je therapeut hebben gekregen, helpen bij zwelling en pijn.

Waar kun je terecht voor een shiatsu massage?

Hopelijk heeft dit artikel je vragen over shiatsu massages beantwoord. Nu moet je echter nog weten waar je een competente therapeut kunt vinden die een kwaliteitsbehandeling kan leveren die aan je specifieke behoeften voldoet. Heel wat therapeuten specialiseren zich in shiatsu. Vraag het na bij de therapeuten in je buurt of aan vrienden of kennissen die reeds een geweldige shiatsu massage ervaring ondergingen.

Ben je een massage therapeuten en wil je graag shiatsu toevoegen binnen je praktijk? Schrijd je dan vandaag nog in voor onze opleiding shiatsu.

 

Shiatsu massage ervaringen

 

Ik waardeer de benadering van Shiatsu en genezing enorm. Mijn therapeut neemt de tijd om te beoordelen hoe ik me voel en wat er in mijn leven aan de hand is en overweegt nadien hoe de nadelen hiervan in mijn lichaam kunnen worden voorkomen. De sessies helpen om de balans te herstellen met mijn energie, lichaam en geest – Berindina E.

Ik zocht voor het eerst hulp in shiatsu toen ik een aanzienlijk schouderprobleem had. Terwijl fysiotherapie hielp bij het opbouwen van kracht in kleine spieren, was de strategische drukpuntmassage zo belangrijk bij het ontspannen van spieren die moesten worden losgelaten om te genezen. Een paar jaar later droeg shiatsu massage bij aan het beheersen van de bijwerkingen van chemotherapie. Ik merkte dat ik beter sliep en minder lichamelijke onrust ervoer toen ik shiatsu opnam in mijn algemene plan voor mijn behandeling en herstel. Ik ben zo dankbaar voor deze ongelooflijke shiatsu massage ervaringen – Koosje N.

Ik heb mijn techniek geoefend en voel me nu erg zelfverzekerd met mijn behandelingen.
Mijn modellen hebben me geweldige feedback gegeven door te zeggen dat ze het veel effectiever vinden dan alleen masseren. Ik kan de spanning van de spieren langs de wervelkolom voelen. Ik ben zo blij dat ik de shiatsu opleiding heb gevolgd, het is een geweldige reis geweest – Corine P.

Bedankt voor de opleiding shiatsu die me in staat heeft gesteld van carrière te veranderen en mijn droom te leven. Ik sta op het punt om in een plaatselijk welzijnscentrum te beginnen en mijn thuisbedrijfje groeit erg goed met goede feedback – Bram S.

Shiatsu massage is een geweldige manier om mijn gezondheid te behouden en te verbeteren. Bovendien waardeer ik de kennis van mijn therapeut over wat een goed dieet is en hoe het mijn immuunsysteem de kracht geeft om een preventief medicijn te zijn – Joanne L.

Hoewel ik voor het eerst kennis maakte met shiatsu voor een aantal acute problemen die sindsdien zijn opgelost, zie ik de sessies nu als ondersteuning en onderhoud voor mijn gezondheid en welzijn. Mijn therapeut is echt goed geïnformeerd en meesterlijk over de verbinding tussen lichaam en geest. Wat ik nog meer waardeer, is de vriendelijke en respectvolle manier waarop hij voor mij en mijn lichaam zorgt. Hij luistert diep naar wat ik nodig heb tijdens de shiatsu massage en brengt een nederige houding in het werk dat hij doet. Ik ben dankbaar voor het partnerschap dat we de afgelopen jaren hebben gevormd om ons af te stemmen op de behoeften van mijn veranderende lichaam van middelbare leeftijd – Crina C.

Wil je nóg meer leren over de wereld van Shiatsu?

Download dan ook meteen even het uitgebreide Shiatsu Handboek!

 • 45+ pagina’s vol handige info & tips;
 • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shiatsu. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Wat doet een shiatsu therapeut?

Wat doet een shiatsu therapeut?

Shiatsu is dus een massagetechniek die uitgevoerd wordt door een shiatsu therapeut. Dankzij de speciale technieken die de therapeut uitvoert, kan een patiënt geholpen worden voor bepaalde klachten of ziektes. Tijdens de massage gebruikt de therapeut vooral...

4 methodes en posities van shiatsu

4 methodes en posities van shiatsu

Wanneer je bepaalde klachten hebt en je wil deze bestrijden met shiatsu, dan kun je naar een shiatsu therapeut gaan. Tijdens de eerste kennismaking is het de bedoeling dat je uitgebreid over jezelf vertelt. Niet alleen over de klachten waar je last van hebt,...

handboek-shiatsu

“Wow! Alles wat ik over Shiatsu wilde weten in één compleet e-book!”

Shiatsu Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Shiatsu!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Shiatsu inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Shiatsu, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Shiatsu?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shiatsu Handboek perfect voor jou.
40+ pagina's vol informatie en tips.  

Vorige maand 58 keer gedownload!