Home | Shiatsu | Shiatsu massage kosten: Dit kost je behandeling!
shiatsu-massage-kosten

Shiatsu massage kosten: Dit kost je behandeling!

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een ervaren shiatsu-therapeut moet naar je behoeften luisteren en bepalen wat de beste manier is om je probleem op te lossen. Ook de regio zal een aanzienlijke impact hebben op de shiatsu massage kosten, naarmate meer stedelijke gebieden in prijs stijgen vanwege operationele kosten. De gemiddelde kosten voor een shiatsu massage liggen tussen 55 en 100 euro per sessie.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Shiatsu Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Shiatsu en de krachtige werking van deze geneeswijze!

Een budget instellen voor je massagetherapie

Ontspannende shiatsu massage

Deze massage is bedoeld om je te kalmeren en spanning te verzachten. Het bestaat meestal uit vloeiende bewegingen, het kneden van de spieren en een zachte aanraking die wordt uitgevoerd op de door jou gekozen druk. In verhouding is het een pijnvrije manier om je geest leeg te maken en je lichaam te ontspannen. De voordelen van shiatsu ontspanningsmassages zijn onder meer het tijdelijk verlagen van je bloeddruk.

Herstellende shiatsu massage

Dit soort massage is gericht op het behandelen van reeds bestaande blessures of spanningen. Deze shiatsu massages kunnen vergelijkbaar zijn met ontspanning, maar een herstellende massage is meer gericht op het verlichten van pijn in een bepaald spiergebied. Je therapeut moet je spieren beoordelen om te bepalen waar het probleem of de pijn vandaan komt, en maatregelen nemen om de pijn dienovereenkomstig te verlichten. Herstellende shiatsu massages kunnen enkele diepe weefseltechnieken omvatten om de stress effectief te verlichten.

Shiatsu sportmassage

Sportmassages zijn gericht op specifieke aandoeningen van atleten. Het wordt gebruikt om sportgerelateerde blessures te voorkomen of te behandelen, en om het lichaam van de atleet in optimale vorm en conditie te houden. Sportmassageservices hebben drie basisvormen; massage vóór het evenement, massage na het evenement en onderhoudsmassage.

kosten-shiatsu

Diepe weefsel masage

Dit type massage maakt gebruik van intense druk om de fascia en het bindweefsel te beïnvloeden. Het is ontworpen om spierspanning en pijn te verlichten, en andere voordelen zijn onder meer herstel van een blessure en een verbeterde houding. Diepe weefsel massages kunnen pijnlijk zijn, maar de pijn op de korte termijn is alleen bedoeld om je algehele welzijn en gezondheid op de lange termijn te verbeteren.

Andere factoren die de shiatsu massage kosten beïnvloeden

Wanneer je een massage boekt, zijn er een aantal factoren die de prijs beïnvloeden. De belangrijkste factoren zijn de nabijheid van de massagetherapeut, hoelang je behandeld wilt worden, frequentie van de behandelingen en of je wel of geen aanvullende behandelingen nodig hebt.

Plaats

Afhankelijk van het feit of de therapeut die je inhuurt een eigen ruimte heeft, vanuit een spa werkt of mobiel werkt, zal dit invloed hebben op de kosten van je shiatsu massage. Kuuroorden kunnen mogelijk een groot aantal aanvullende diensten bieden, maar zullen ook te maken hebben met overheadkosten, waardoor de prijs stijgt. Voor shiatsu massages die in je eigen huis worden gegeven, kunnen reiskosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de locatie van je huis.

Duur van de behandeling

De duur van de massage is een sleutelfactor bij het bepalen van de prijs. Doorgaans duren shiatsu massagesessies 30 tot 60 minuten met langere sessies, waarbij meerdere gebieden worden behandeld. De duur van de behandeling, kan van invloed zijn op de vermelde prijs.

Frequentie

Als je regelmatig afspraken wilt maken met een therapeut, heeft dit een invloed op de prijs. Je betaalt uiteindelijk meer dan een eenmalige behandeling, maar het kan zijn dat de shiatsu massage vergoeding daalt wanneer je meerdere sessies boekt.

Specialisatie

Afhankelijk van de vereiste behandeling moet je mogelijk een gespecialiseerde shiatsu-therapeut zoeken. Die specialisatie vereist vaak een extra opleidingsniveau en certificering. Shiatsu massage vereist een grotere specialisatie en zal op zijn beurt hogere kosten met zich meebrengen. Om de beste resultaten te behalen en een geweldige shiatsu massage ervaring te beleven, is het aangeraden om bij een gespecialiseerde therapeut langs te gaan.

Een shiatsu-massagetherapeut boeken

Door eerdere klantrecensies te lezen of via mond-op-mond reclame, kun je effectief aangeven of de therapeut van je keuze bekwaam is om de klus soepel en briljant te klaren.

Heb je reeds eerdere massage cursussen gevolgd en moedigt dit artikel je aan om je te specialiseren in shiatsu? Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in voor een shiatsu opleiding.

Wil je nóg meer leren over de wereld van Shiatsu?

Download dan ook meteen even het uitgebreide Shiatsu Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info & tips;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shiatsu. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Wat doet een shiatsu therapeut?

Wat doet een shiatsu therapeut?

Shiatsu is dus een massagetechniek die uitgevoerd wordt door een shiatsu therapeut. Dankzij de speciale technieken die de therapeut uitvoert, kan een patiënt geholpen worden voor bepaalde klachten of ziektes. Tijdens de massage gebruikt de therapeut vooral...

4 methodes en posities van shiatsu

4 methodes en posities van shiatsu

Wanneer je bepaalde klachten hebt en je wil deze bestrijden met shiatsu, dan kun je naar een shiatsu therapeut gaan. Tijdens de eerste kennismaking is het de bedoeling dat je uitgebreid over jezelf vertelt. Niet alleen over de klachten waar je last van hebt,...

handboek-shiatsu

“Wow! Alles wat ik over Shiatsu wilde weten in één compleet e-book!”

Shiatsu Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Shiatsu!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Shiatsu inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Shiatsu, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Shiatsu?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shiatsu Handboek perfect voor jou.
40+ pagina's vol informatie en tips.  

Vorige maand 58 keer gedownload!