Home | Shiatsu | Shiatsu massagekussen: De voordelen op een rij!
shiatsu-massagekussen

Shiatsu massagekussen: De voordelen op een rij!

⏱ Leestijd: 5 minuten

Steeds meer mensen zijn op zoek naar het beste massagekussen om te gebruiken als bron van pijnverlichting, stress- en angstvermindering. Er is zelfs gemeld dat de vraag naar shiatsu massagekussens, die verder gaan dan wat een standaard slaapkussen te bieden heeft, sneller groeit in vergelijking met hun traditionele tegenhangers.

Heel wat mensen kopen shiatsu massagekussens voor een breed scala aan toepassingen. Sommigen gebruiken ze om spierspanning, rug-, nek- en schouderpijn te verzachten en te voorkomen. Anderen gebruiken ze om te ontspannen aan het einde van een lange dag of na een zware training in de sportschool.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Shiatsu Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Shiatsu en de krachtige werking van deze geneeswijze!

Moet ik er een kopen?

Nu al deze beweringen en de vraag van de consument blijft groeien, vraag je je mischien af: “Wat is het beste massagekussen dat ik kan kopen en moet ik er een kopen?”

Het belangrijkste om op te merken is dat massagekussens geen vervanging zijn voor medische of chiropractische zorg. Ze zijn ontworpen als een aanvullend behandelingsalternatief dat kan worden aanbevolen of gebruikt in combinatie met een medische behandeling.

Hoe werkt een shiatsu massagekussen?

Om te beginnen zijn er veel verschillende soorten massagekussens, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel en dezelfde functie. De meeste massagekussens gebruiken drie soorten druk om spierbeweging en bloedcirculatie te stimuleren.

Ten eerste gebruiken massagekussens bolvormige knooppunten, of rollers, die in een vooraf bepaalde richting bewegen om je spieren te stimuleren.

Soms worden deze knooppunten verwarmd, soms is de warmtemethode optioneel en soms worden modellen zonder warmte geleverd. Welke versie je koopt, is een persoonlijke voorkeur, hoewel een arts of chiropractor een verwarmd model kan aanbevelen op basis van je unieke behoeften. Elke persoon heeft een andere mening over wat het beste massagekussen voor zichzelf is.

Ten tweede kunnen massagekussens luchtdruk gebruiken om zich vast te zetten en uit te zetten rond specifieke delen van je lichaam. Als je een massagekussen gebruikt, kan het zijn geprogrammeerd om op te blazen en leeg te laten lopen rond je benen of ter hoogte van je schouders. Het proces bevordert de bloedsomloop, waardoor gespannen spieren kunnen ontspannen.

Ten derde kunnen sommige massagekussens zachte vibratiefuncties gebruiken.

kussen-voor-shiatsu

Waarom wordt een massagekussen door therapeuten aanbevolen?

Een arts of chiropractor kan je om verschillende redenen een massagekussen aanbevelen. De eerste is dat ze mensen helpen te ontstressen en te ontspannen. Er zijn echter ook medische redenen om ze te gebruiken. Een deel van je behandeling kan massagetherapie omvatten. Het is een holistische en niet-invasieve behandelmethode die veel patiënten nuttig en plezierig vinden. Het heeft niet alleen fysieke voordelen, maar het kan ook de mentale toestand van een persoon helpen verbeteren.

Massage heeft veel gezondheidsvoordelen en mensen merken vaak dat het gebruik van een massagekussen in het comfort van hun eigen huis de symptomen helpt verlichten.

Nogmaals, een massagekussen is geen geschikte vervanging voor professionele massagetherapie, maar eerder een extra manier om thuis verlichting te zoeken. Als je momenteel een behandeling ondergaat bij een gediplomeerd therapeut voor een medische aandoening, kun je beter eerst bespreken of je al dan niet een massagekussen moet gebruiken. Als je een verwonding of een trauma hebt opgelopen aan een gebied met zacht weefsel, kan je arts of massagetherapeut je aanraden er geen te kopen.

Het beste shiatsu massagekussen

Als je op zoek bent naar iets compacters, dat je kunt gebruiken terwijl je op de bank ligt of in bed ligt, dan is een nek- en schoudermassagekussen wellicht de beste optie voor je. De meeste nek- en schoudermassagekussens die tegenwoordig op de markt zijn, zijn shiatsu massagekussens.

Deze kussens zijn gericht op je nek en de bovenkant van je schouders. Plaatsen waar de meeste mensen spanning meedragen. Hierdoor zijn ze een uitstekende optie voor iedereen die aan het einde van een lange dag wil ontspannen. Ze kunnen ook worden gebruikt om andere gelokaliseerde delen van het lichaam te richten, zoals de buik, boven- of onderrug, dijen, kuiten en voeten. Er zijn verschillende soorten shiatsu massagekussens verkrijgbaar.

Er zijn modellen waarbij je achterover leunt en waarop je rust, dus het moet ter ondersteuning tegen een oppervlak worden gestut. Andere zijn een soort draagkussens, wat betekent dat je het zelfs kunt gebruiken als je rechtop staat. Het wikkelt zich om je nek en schouders, met armlussen waar je je handen doorheen laat glijden. Andere zijn ontworpen om specifiek op je benen en voeten te richten en zijn dienovereenkomstig gevormd. Shiatsu massagekussens kunnen worden aanbevolen voor mensen met diabetes die problemen hebben met de bloedsomloop in hun onderste ledematen.

De mogelijkheid om je armen door de tilbanden van de draagbare modellen te laten glijden, stelt je in staat de druk van de massage te regelen. Als je op zoek bent naar een diepere massage, trek dan met je armen naar beneden en de knooppunten zullen meer contact met je huid hebben. Als je wat rustiger wilt worden, oefen dan niet zoveel weerstand uit met je armen en de knopen zullen minder sterk aanvoelen.

Wat te overwegen bij het kopen van een shiatsu massagekussen?

Shiatsu massage kussens kunnen eenvoudig worden gebruikt als een basis ontspanningsmiddel. Als je in goede gezondheid verkeert en niet bijzonder geïnteresseerd bent in de specifieke gezondheidsvoordelen, kun je een optie van mindere kwaliteit kiezen en ben je waarschijnlijk al tevreden met de pijn- en stressverlichtende voordelen ervan.

Als je echter geïnteresseerd bent in de gezondheidsvoordelen van nekmassage of als je andere gezondheidsproblemen hebt, is het belangrijk om een ​​product te kiezen dat het meest geschikt voor je is.

Een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een shiatsu massage kussen, is beslissen welke druk je wilt hebben op je spieren. Hieronder staan ​​enkele dingen die je moet overwegen voordat je een kussen koopt.

Het aantal roterende knooppunten

Het aantal roterende knooppunten is een belangrijk kenmerk dat het kussen helpt om diep te penetreren zoals een ervaren en professionele massagetherapeut.

Als je van plan bent een shiatsu massagekussen aan te schaffen, moet je gaan voor de kussens met ten minste vier knooppunten.

Veelzijdigheid

Hoewel algemeen bekend is dat massageapparaten voor een bepaald gebied bestemd zijn, wil je misschien ook de pijn van een ander deel van het lichaam verlichten. Om dit mogelijk te maken, moet je kiezen voor een kussen dat meer dan één functie kan uitvoeren.

Draagbaarheid

Wanneer je een shiatsu massagekussen koopt, wil je het mogelijk niet alleen voor thuis bewaren. Misschien wil je het ook op kantoor gebruiken of op reis? Het is daarom aan te raden om een ​​handig en draagbaar massagekussen te kopen dat gemakkelijk in je tas of bagage past.

Betaalbaarheid

Zeggen dat een goed shiatsu massagekussen goedkoop is, is verre van waar. Een van de meest betaalbare kussens kost je op de een of andere manier nog steeds behoorlijk wat geld. Maar je zult er voor een lange tijd gebruik van kunnen maken.

Ga voor een betaalbaar kussen dat bij je voorkeur past, maar aan de andere kant, kies niet zomaar een kussen vanwege het prijskaartje dat eraan vasthangt. Kies altijd voor kwaliteit.

Gebruiksvriendelijkheid

Bij het kiezen van een shiatsu kussen, moet je erop letten dat het makkelijk te bedienen is. Het is aangeraden om te gaan voor de kussens die gemakkelijk kunnen worden bediend nadat je de handleiding hebt gelezen. Deze factor moet goed worden overwogen voordat je een shiatsu massagekussen koopt.

Pijnverlichtend

Het lijdt geen twijfel dat pijnverlichting natuurlijk een van de belangrijkste criteria is bij het beoordelen van een shiatsu kussen. Het heeft veel te vertellen over de effectiviteit ervan.

Wil je nóg meer leren over de wereld van Shiatsu?

Download dan ook meteen even het uitgebreide Shiatsu Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info & tips;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shiatsu. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Wat doet een shiatsu therapeut?

Wat doet een shiatsu therapeut?

Shiatsu is dus een massagetechniek die uitgevoerd wordt door een shiatsu therapeut. Dankzij de speciale technieken die de therapeut uitvoert, kan een patiënt geholpen worden voor bepaalde klachten of ziektes. Tijdens de massage gebruikt de therapeut vooral...

4 methodes en posities van shiatsu

4 methodes en posities van shiatsu

Wanneer je bepaalde klachten hebt en je wil deze bestrijden met shiatsu, dan kun je naar een shiatsu therapeut gaan. Tijdens de eerste kennismaking is het de bedoeling dat je uitgebreid over jezelf vertelt. Niet alleen over de klachten waar je last van hebt,...

handboek-shiatsu

“Wow! Alles wat ik over Shiatsu wilde weten in één compleet e-book!”

Shiatsu Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Shiatsu!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Shiatsu inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Shiatsu, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Shiatsu?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shiatsu Handboek perfect voor jou.
40+ pagina's vol informatie en tips.  

Vorige maand 58 keer gedownload!