Home | Shiatsu | Shiatsu massagestoel: Behandeling vanuit eigen huis!
shiatsu-massagestoel

Shiatsu massagestoel: Behandeling vanuit eigen huis!

⏱ Leestijd: 3 minuten

Houd je van een shiatsu massage maar vind je het lastig om naar een therapeut te gaan? Zou je liever een massage kunnen hebben in het comfort van je eigen huis? Dan is een shiatsu massagestoel waarschijnlijk een van de beste investeringen die je ooit gedaan zult hebben.

Tegenwoordig zijn er veel opties beschikbaar om te kopen met veel opwindende massagefuncties. Sommige shiatsu massagestoelen zijn bijna net zo goed, zo niet beter dan een echte shiatsu-massage en ze maken het zitten zeker extra comfortabel!

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Shiatsu Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Shiatsu en de krachtige werking van deze geneeswijze!

Wat is een Shiatsu massagestoel?

Een Shiatsu massagestoel is om verschillende redenen uitstekend geschikt. Het helpt niet alleen bij het verlichten van pijn en ongemak in je spieren en gewrichten, het is ook een goed product dat angst, depressie, stijfheid in gewrichten, misselijkheid en hoofdpijn verlicht.

Shiatsu komt van twee Japanse woorden, shi (vinger) en atsu (druk). Het werkt door de erenrgiekanalen of meridianen schoon te maken, zodat de energie gelijkmatig door het lichaam stroomt. Aangenomen wordt dat een blokkade de oorzaak is van de pijn en het ongemak. Shiatsu-massagebewegingen werken om die gebieden te deblokkeren, waardoor spanning en blokkeringen worden verwijderd.

Werkt het?

Een shiatsu-massage werkt door middel van rollende, kneed- en klopbewegingen die op je lichaam trillen. Een shiatsu massgestoel van goede kwaliteit bootst die bewegingen na en kan zelfs net zo goed aanvoelen als een massage van een shiatsu-therapeut. Dus ja, de stoel doen hun werk, zolang je bereid bent om onderzoek te doen en de juiste te vinden. Je keuze moet een combinatie zijn van veel verschillende drukpunten en technieken – en dat allemaal in het comfort van je eigen huis!

Dingen om te overwegen bij het kopen van een shiatsu massagestoel

De motor van shiatsu massagestoelen zijn cruciaal

Bepaal waar de motoren worden vervaardigd. Je zult zien dat de beste gemaakt zijn in Japan, waar ze jarenlange ervaring hebben met shiatsu-massage en die vaardigheid hebben omgezet in geweldige massagestoelen. Motoren moeten voldoende kracht hebben om de functies van de stoel te vervullen. Je wilt een motor die je lichaamsgewicht en lengte aankan.

Wie zal de stoel gebruiken?

De beste shiatsu massagestoelen bieden levenslang comfort en verlichting van pijn. Bovendien zijn ze veilig en betaalbaar. Ouder worden met artritis en degeneratie van de wervelschijf zijn de meest voorkomende oorzaken van pijn, samen met heupen, knieën, nek en schouders. Massagestoelen bieden ondersteuning voor ouderen.

Koop je een stoel voor jezelf? Zo ja, dan weet je vrijwel zeker wat je wilt. Voor iemand anders moet je weten of de stoel in zijn of haar interieur past. Je moet ook de persoon zijn of haar lichaamsgewicht en lengte kennen. Een stoel zonder zwaartekracht is ideaal voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Ook sommige massagetherapeuten hebben massagestoelen waar klanten kunnen ontspannen en comfortabel kunnen zijn.

stoel-voor-shiatsu-massage

Waar ga je de stoel neerzetten?

Een ligstoel neemt meer ruimte in als de rug volledig naar beneden gaat. Dit is een belangrijke factor, dus neem vooraf de afmetingen van het gebied waar je de shiatsu massgestoel wilt plaatsen, vooral als je in een klein huis woont. Meet ook elke deur waar de stoel doorheen moet passen. Als je de ruimte niet hebt, bekijk dan of een shiatsu massagekussen voor je werkt.

Bekleding

Een met leer beklede stoel zal meer wrijving produceren en meer warmte produceren dan stof. Een bekleding van stof of kunstleer is het beste voor huisdieren en kinderen om vlekken te voorkomen en gemakkelijk schoon te maken.

Intensiteit van de shiatsu massagestoel

Zorg ervoor dat de stoel waarop je je hart hebt gezet de problemen verlicht die je hebt. Verlaag de spierspanning en haal het meeste uit je shiatsu massagestoel door de juiste intensiteit te kiezen van de hoeveelheid druk die de rollers op je spieren uitoefenen. Een stoel met hoge intensiteit geeft je een diepe weefselmassage vergelijkbaar met die van een massagetherapeut, terwijl een stoel met een lage intensiteit je meer een Zweedse massage geeft. Stoelen met airbags zijn geweldig voor schouders, benen, kuiten en voeten.

Vermijd goedkope modellen

Er zijn winkels die stoelen verkopen voor € 500, maar je zult niet gelukkig zijn. Ze gebruiken stoelen van een lagere kwaliteit die gemakkelijk kapotgaan. Ze zijn misschien comfortabel om in te zitten, maar zullen ze ook het werk van een shiatsu massage voor je doen?

Je kunt beter een shiatsu massagestoel zoeken tegen een betaalbare prijs. Je hebt niet per se een stoel van € 6000 nodig, dus winkel verstandig. Vergelijk modellen en functies, lees klantrecensies en bekijk rapporten voor productbeoordelingen en garanties.

Wil je nóg meer leren over de wereld van Shiatsu?

Download dan ook meteen even het uitgebreide Shiatsu Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info & tips;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shiatsu. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Wat doet een shiatsu therapeut?

Wat doet een shiatsu therapeut?

Shiatsu is dus een massagetechniek die uitgevoerd wordt door een shiatsu therapeut. Dankzij de speciale technieken die de therapeut uitvoert, kan een patiënt geholpen worden voor bepaalde klachten of ziektes. Tijdens de massage gebruikt de therapeut vooral...

4 methodes en posities van shiatsu

4 methodes en posities van shiatsu

Wanneer je bepaalde klachten hebt en je wil deze bestrijden met shiatsu, dan kun je naar een shiatsu therapeut gaan. Tijdens de eerste kennismaking is het de bedoeling dat je uitgebreid over jezelf vertelt. Niet alleen over de klachten waar je last van hebt,...

handboek-shiatsu

“Wow! Alles wat ik over Shiatsu wilde weten in één compleet e-book!”

Shiatsu Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Shiatsu!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Shiatsu inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Shiatsu, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Shiatsu?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shiatsu Handboek perfect voor jou.
40+ pagina's vol informatie en tips.  

Vorige maand 58 keer gedownload!