Home | Shiatsu | Shiatsu opleiding: Alles voor een shiatsu carrière!
shiatsu-opleiding

Shiatsu opleiding: Alles voor een shiatsu carrière!

⏱ Leestijd: 3 minuten

Waarom ben je geïnteresseerd in een shiatsu opleiding? Het is een van de vele vragen die je vaak te horen krijgt wanneer je een opleiding wilt volgen.

De redenen zijn talrijk, zo gevarieerd en uniek als onze studenten. Misschien wil je een carrière switch maken, een verandering zijn voor de wereld, familie en vrienden thuis ondersteunen of de oosterse geneeskunde verkennen. Soms is het gewoon dat ongrijpbare gevoel van geroepen te worden door de oosterse geneeskunde dat iets diepers van binnen aanboort.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het Shiatsu Handboek interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Shiatsu en de krachtige werking van deze geneeswijze!

Basisintroductie opleiding shiatsu

Shiatsu is een dynamische lichaamstherapie waarbij de therapeut in wisselwerking staat met de ontvanger om de balans in het energiesysteem te herstellen. Het is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskundetheorie dat energie door kanalen in het lichaam beweegt, ook wel meridianen genoemd. Shiatsu-beoefenaars streven ernaar om de balans via de meridianen te herstellen om de gezondheid te bevorderen en het genezende vermogen van het lichaam te versterken. Onbalans, dat wil zeggen te weinig of te veel qi, kan zich manifesteren in verschillende aandoeningen, afhankelijk van welke meridianen worden aangetast.

De rol van de beoefenaar is om dit natuurlijk voorkomende proces te ondersteunen en erop te reageren, door klanten te helpen ontdekken wat hen gezond maakt door zelfontplooiing.

Shiatsu-beoefenaars helpen de onderliggende oorzaken van fysieke en psychologische aandoeningen in evenwicht te brengen en te verlichten, waardoor het eigen genezingsvermogen van het lichaam wordt bevorderd en versterkt.

Shiatsu-massage is ongelooflijk effectief omdat het fysieke diagnose, pathofysiologie (hoe het lichaam onwel wordt), evenals het volledige scala aan vloeiende rekoefeningen, zachte rotaties van gewrichten en ledematen, eenvoudige structurele uitlijningen en technieken voor het loslaten van spieren omvat. Terwijl stilstaande energie in het lichaam begint te verdwijnen, krijgt het lichaam stimulatie in de bloedsomloop en de stroom van lymfevloeistof. Dit maakt het vrijkomen van gifstoffen en spanning in het spierstelsel mogelijk en brengt balans in het hormonale stelsel en het zenuwstelsel.

Het shiatsu-diploma

Het Shiatsu-diploma gaat niet alleen over de praktische aspecten van het worden van een gekwalificeerde Shiatsu-beoefenaar, maar ook over een reis van zelfonderzoek en ontdekking. Bijvoorbeeld zoals wie, hoe en waarom we zijn zoals we zijn in deze wereld.

Door het volgen van een shiatsu opleiding krijg je inzicht in een meer holistische en geïntegreerde manier van denken, die aansluit bij de cyclus van de vijf elementen, de seizoenen en onze verbinding met de wijdere wereld. Je zult ook een innerlijke reis van jezelf ervaren, dieper in verbinding staan ​​met jezelf en je waarden, manieren van zijn en je zelfexpressie ontdekken.

opleiding-shiatsu-volgen

Shiatsu opleiding: het eerste niveau

Je Shiatsu-reis begint op niveau 1, waarbij je de technieken van shiatsu, de theorieën en kaders van de oosterse geneeskunde en anatomie en fysiologie bestudeert, evenals hoe je shiatsu best toepast op het gebied van werk, gezondheid en veiligheid.

In de loop van je eerste jaar ontwikkel en breid je de praktijk van shiatsu uit met klassieke en blote voeten technieken. Je onderneemt ook een aantal eenheden die je een dieper begrip en vertrouwen zullen geven, interactie met klanten en diverse groepen klanten, evenals de praktische aspecten van het runnen van een zorgpraktijk.

Shiatsu opleiding: het tweede niveau

Niveau 2 introduceert je diagnostische technieken, waarbij de tekenen en symptomen van een reeks veel voorkomende pathologieën vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde worden herkend. Je maakt kennis met het werken met klanten uit specifieke groepen en gedurende de hele levensduur, van kinderen tot de zorg voor ouderen en mensen met chronische gezondheidsproblemen.

Je leert de technieken en toepassingen van cupping, moxa-therapie, guasha, strekkingen en rotaties en sotai om te integreren in je shiatsu-behandelingen. Je theoretische kennis van de oosterse geneeskundetheorie zal worden verdiept met een verdere diepgaande studie van de vijf elementen en acht buitengewone kanalen.

Dieet en voeding vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde worden je tijdens de opleiding shiatsu niveau 2 aangeboden om je mogelijkheden te vergroten om de zorg van klanten en levensstijlkeuzes in een klinische setting te ondersteunen. En belangrijker nog, er is een focus op zelfzorg, door middel van Qi-onderhoud, shiatsu bij jezelf toepassen en voeding, zodat je op je best kunt zijn bij het aanbieden van shiatsu aan klanten.

Verder zul je een behandelstrategie en -plan kunnen bepalen op basis van de beoordelingsvaardigheden die je tijdens de opleiding hebt ontwikkeld.

Toelatingsvoorwaarden

Breng je liefde voor gezondheid en innerlijke ontwikkeling samen en wordt niet alleen een massageverlener maar ook een shiatsu-therapeut. Schrijf je vandaag nog in voor de shiatsu opleiding!

Wil je nóg meer leren over de wereld van Shiatsu?

Download dan ook meteen even het uitgebreide Shiatsu Handboek!

  • 45+ pagina’s vol handige info & tips;
  • Meer dan 500 bezoekers hebben het boek al gedownload!

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shiatsu. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Wat doet een shiatsu therapeut?

Wat doet een shiatsu therapeut?

Shiatsu is dus een massagetechniek die uitgevoerd wordt door een shiatsu therapeut. Dankzij de speciale technieken die de therapeut uitvoert, kan een patiënt geholpen worden voor bepaalde klachten of ziektes. Tijdens de massage gebruikt de therapeut vooral...

4 methodes en posities van shiatsu

4 methodes en posities van shiatsu

Wanneer je bepaalde klachten hebt en je wil deze bestrijden met shiatsu, dan kun je naar een shiatsu therapeut gaan. Tijdens de eerste kennismaking is het de bedoeling dat je uitgebreid over jezelf vertelt. Niet alleen over de klachten waar je last van hebt,...

handboek-shiatsu

“Wow! Alles wat ik over Shiatsu wilde weten in één compleet e-book!”

Shiatsu Handboek zit boordevol informatie en inspiratie over Shiatsu!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Shiatsu inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Shiatsu, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Shiatsu?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shiatsu Handboek perfect voor jou.
40+ pagina's vol informatie en tips.  

Vorige maand 58 keer gedownload!